Διαφανείς νάρθηκες - Invisalign

invisalignlogo
Νέα μέθοδος χωρίς σιδεράκια κατά την οποία κατασκευάζονται διαδοχικοί διαφανείς νάρθηκες και τοποθετούνται στο στόμα από τον ασθενή επιτυγχάνοντας ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα.
Οι νάρθηκες κατασκευάζονται σε εργαστήριο της Αμέρικης.

Ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια με τη χρήση διαφανών ναρθηκών(πλαστικές μεμβράνες) που αλλάζουν κάθε 2 βδομάδες και κατά περίπτωση κάθε βδομάδα.

Οι νάρθηκες κατασκευάζονται για κάθε ασθενή ειδικά και ασκούν πιέσεις διαδοχικά στα δόντια.

Για να κατασκευαστούν απαιτείται αποτύπωμα δοντιών, για το οποίο το ιατρείο μας πλέον διαθέτει ένα πρωτοποριακό μηχάνημα (ενδοστοματικό σαρωτή, scanner) που παίρνει ψηφιακά αποτυπώματα, ώστε να αποφεύγονται τα κλασσικά αποτυπώματα με σιλικόνη που είναι ενοχλητικά στον ασθενή.

 Μετά γίνεται ο πλήρης σχεδιασμός της θεραπείας και καθορίζεται η κάθε κίνηση στον υπολογιστή.

  Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο ασθενής οτι ο ειδικός ορθοδοντικός καθορίζει και σχεδιάζει την κάθε κίνηση των δοντιών και όχι ο υπολογιστής, γιαυτό και η εμπειρία του κάθε γιατρού σε αυτή την τεχνική παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα και το χρονικό διάστημα της θεραπείας.

  Με τη βοήθεια του ενδοστοματικού σαρωτή έχει τη δυνατότητα ακόμη και ο ασθενής να δεί το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας από το πρώτο κιόλας ραντεβού.